Gyakran ismételt kérdések

Ikon elhelyezése a kezdőképernyőre

Alkalmazásértesítés zárolt képernyőn

Mi ez a WebApp?
Ez az ELTE Egyetemi Könyvtári Szolgálat webalkalmazása, amely amellett, hogy virtuális olvasójegyként szolgál, számos további lehetőséget is nyújt.

Ezzel be tudok menni a könyvtárakba és kölcsönözni is tudok vele?
Igen, a beléptetőkapuk leolvassák a mobilképernyőn megjelenő virtuális olvasójegy QR-kódját. Kölcsönzésre is alkalmas, anélkül, hogy a készüléket át kellene adni könyvtárosnak.

Lehet kölcsönzéseket hosszabbítani az alkalmazásban?
Igen, a kölcsönzések új határideje azonnal megjelenik az alkalmazásban.

Van lehetőség beiratkozásra/tagság hosszabbításra az alkalmazás segítségével?
Igen, de jelenleg még nem minden könyvtárba. Online beiratkozás/tagság hosszabbítás jelenleg a következő könyvtárakba lehetséges:

Hogyan tudok online beiratkozni, tagságot hosszabbítani?
Az online beiratkozás 2 részből áll. Amennyiben valaki még nem volt könyvtártag valamelyik ELTE könyvtárban - így nem rendelkezik olvasójeggyel - regisztrálnia kell a webalkalmazásban. Ezt követően azonnal bejelentkezhet, elérhetővé válik új, virtuális olvasójegye. A „Tagságaim” menüpontban lehet beiratkozást kezdeményezni egy kiválasztott könyvtárba. A beiratkozási igényt a könyvtár munkatársai egy munkanapon belül feldolgozzák és értesítést küldenek ennek eredményéről. Amennyiben valaki már korábban is könyvtártag volt, a regisztrációra nincs szüksége, azonnal be tud jelentkezni az alkalmazásba. Ha valakinek van élő könyvtári tagsága, annak lejárta előtt legkorábban két héttel online kezdeményezheti annak meghosszabbítását, szintén a „Tagságaim” menüponton keresztül.

Az alkalmazás tud értesítéseket küldeni?
Igen, az értesítések személyre szabhatók. Kérhető többek között lejáró kölcsönzés és átvehető raktári kérés esetén is. E-mail értesítésre és/vagy Androidos készülékek esetén böngészős push értesítésre van lehetőség, melyek kijelentkezett állapotban is megérkeznek a készülékekre. A beállításokban bármikor van lehetőség testreszabni az értesítéseket.

Tudok vele keresni a könyvtár katalógusában?
A keresés elindítható az alkalmazás felületéről, de a találati lista már a könyvtári katalógusunk felületén fog megjelenni.

Milyen további funkciói vannak az alkalmazásnak?
Követhetők benne a könyvtári tagságok, pénzügyi információk. Lehetőséget biztosít online nyomtató- és fénymásolókártya vásárlásra.

Vissza